jiristepanovsky.cz

Return to Index


ATF Cracker - 2014

Toto je návod k použití programu ATF Cracker, který je schopen odstranit všechny chyby v programu ATF. Mně spolehlivě posloužil, třeba pomůže i někomu dalšímu!

ATF Cracker

Program se nastavuje pomocí souboru "settings.inf". Tento soubor musí být vždy přítomný vedle programu, proto při kopírování nebo přesouvání programu na něj nezapoměňte. Při otevření "settings.inf" uvidíte:

ATF Cracker - settings

"Encoding" neměňte, "Minimum speed" a "Maximum speed" asi také není potřeba měnit.
Pomocí "Minimum mistakes" a "Maximum mistakes" určujete rozpětí počtu chyb. Program náhodně dělá chyby tak, aby spadaly do tohoto rozpětí. Pokud chcete aby neudělal ani jednu chybu, nastavte oboje na "0".
Nakonec musíte zadat cestu k souboru s vašimi výsledky ("File"), které bude program opravovat. Tu získáte tak, že spojíte 3 texty, které najdete v programu ATF: políčko "Archivy", název studenta a text ".ach".

ATF - parameters

Na obrázku výše je vidět, jak jsem se dostal ke svému názvu "O:/6G-A-Štěpanovsý Jiří.ach". Otevřel jsem si ve škole program ATF a přihlásil jsem se v něm (otevřel soubor studenta).
Na horní liště jsem otevřel "Parametry" a klikl na "Možnosti". Tam jsem našel políčko "Archivy" a z něho vyčetl první část - "O:/".
Dále jsem připojil název studenta. Ten je po přihlášení zobrazen na vrchní liště programu - "6G-A-Štěpanovský Jiří"
A nakonec jsem připojil text ".ach". Dohromady -> "O:/"+"6G-A-Štěpanovský Jiří"+".ach" čili "O:/6G-A-Štěpanovsý Jiří.ach"

Když už budete ve škole v programu ATF, můžete si usnadnit psaní tak, že v nabídce "Parametry" odškrknete "Oprava znaku po chybě". Značně to usnadní podvádění.

ATF and ATF Cracker

Teď už by měl být program připraven a nastaven. Spusťte tedy ATF Cracker, a pokud hlásí "Everything goes well" a máte zaškrknuto "Archive is being scanned...", můžete vesele začít psát v ATF programu váš test.

Samozřejmě uděláte spousty chyb, já občas nenapsal ani písmenko správně. A všechno bude červené. Ale po skončení testu se v programu ATF Cracker zobrazí "Corrections: x" a vy budete vědět, že máte za 1!

ATF Cracker

Program ATF Cracker může hlásit několik chybových hlášek. Ty nejčastější jsou:
"ACH file xxx does not exist" - program nemůže najít soubor s výsledky. V souboru "settings.inf" musíte opravit položku "File"
"Not able to read from the INF file" - v souboru "settings.inf" se nacházejí neplatné údaje. Zkuste ho udělat znova
"The INF file is invalid. Please, delete it" - v souboru "settings.inf" je chyba. Smažte jej a upravte znova

Nezapomeňte, že všechno děláte na vlastní zodpovědnost!

Program ke stažení tady.